Didàctica

thosapsSegur que l’has fet servir alguna vegada però… sabries dir què és un captcha i què s’amaga darrere del seu disseny? Si veieres una mosca apegada amb cinta adhesiva en un quadern de programació, què en pensaries? Potser penses encara que Internet ha existit des de sempre? Anima’t i treballa en la nostra proposta d’activitats educatives. D’aquesta manera podràs aprofitar millor la visita del museu i coneixeràs molt més sobre el passat, el present i el futur de la Informàtica.

Les activitats pedagògiques plantejades pel Museu d’Informàtica poden ser realitzades per qualsevol tipus de públic, tant de manera individual com col·lectiva. A més, en el seu disseny també s’ha tingut present la seua probable utilització en un àmbit educatiu d’ensenyança secundària i cicles formatius i, per tant, són susceptibles de ser emprades com a material de treball per part de professors, educadors o tutors.

Aquestes activitats treballen una sèrie de conceptes relacionats amb el desenvolupament històric de la Informàtica i la relació entre la Informàtica i la Societat, i estan pensades per dur-les a terme en dos moments molt concrets. El primer, abans de la visita, amb l’objectiu de familiaritzar el visitant amb el context i terminologia pròpia del món informàtic i el seu esdevenir històric. El segon, després de la visita, que permeta el visitant la posada en marxa d’un procés de reflexió sobre l’experiència viscuda i els coneixements adquirits durant el seu contacte més directe amb el Museu d’Informàtica.

Què és la informàtica? Com pot ajudar la societat? Més vídeos sobre l’enginyeria informàtica des del canal de YouTube de la CODDII

Pots descarregar la nostra proposta d’activitats o accedir a ella ací mateix: