Informàtica valenciana als anys 60 en espai.inf | Exposició i conferència

Informàtica valenciana als anys 60 en espai.inf | Exposició i conferència

Informàtica valenciana als anys 60 en espai.inf | Exposició i conferència

  • El Museu d’Informàtica de la UPV promou una exposició divulgativa al voltant de la informàtica valenciana a la dècada dels anys seixanta, amb el suport de dos tècnics que van treballar durant aquest període.

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la UPV, ETSINF, acull l’exposició “La informàtica valenciana a la dècada dels anys 60”, a l’àrea d’exposicions espai.inf, del 2 al 22 de novembre.

La iniciativa s’ha dut a terme gràcies a la gestió del Museu d’Informàtica de la UPV i de Vicente Oltra Climent i José Luis Miñana Terol, dos professionals amb una àmplia trajectòria en l’àmbit empresarial valencià, que van coincidir en CEMEVASA, Centre de Serveis Mecanitzats Valencià, S. A., on tots dos van estar vinculats a la informàtica.

La mostra es compon de sis pòsters que relaten diferents aspectes de la informàtica a la Comunitat Valenciana durant aquella dècada: el context socioeconòmic; l’estructura econòmica i principals empreses durant aquell període; el tipus de recursos tecnològics disponibles; en què consisteixen els centres de càlcul; quins ordinadors utilitzaven, amb especial atenció al Bull Gamma 10 i la seua manera d’operar, i detalls respecte a la companyia CEMEVASA, a la qual van pertànyer els dos autors dels continguts de la mostra durant quasi una dècada.

Com a part de la programació es preveu celebrar una conferència el dijous 12 de novembre impartida pels dos promotors de l’exposició, que mostraran en primera persona l’experiència informàtica durant aquell període. La sessió se celebrarà a la Sala d’Actes de l’ETSINF el dijous 12 a les 12.30 h i és d’accés lliure.

20151030055035 (1)

Exposició: Del 2 al 22 de novembre de 2015 en espai.inf (planta baixa, edifici 1H)

*********

Exposició: “La informàtica valenciana a la dècada dels anys 60”

  • Autors: Vicente Oltra Climent i José Luis Miñana Terol
  • Lloc: inf planta baixa edifici 1I Mapa
  • Horari: de dilluns a divendres, de 07.30 h a 21.30 h, i dissabtes, de 08.00 h a 14.00 h
  • Data: del dilluns 2 de setembre al diumenge 22 de setembre de 2015

Conferència:

  • Dijous 12 de novembre de 2015, a les 12.30 h
  • Saló d’Actes d’ETSINF (edifici 1H)

Sobre els autors:

Vicente Oltra Climent (Carcaixent, 1939)
Professor Mercantil (Escola de Comerç de València), Llicenciat en Dret (Facultat de Dret de València) i Doctor en Dret per la Universitat de València.
Actualment és president de l’Institut de Consultors d’Adreça, especialitzat en Adreça de l’Empresa Familiar. Ha sigut Director General de Lladró (1979 a 1995), Director General de Regule (1977 a 1978), Director de l’Oficina Principal del Banc de Promoció de Negocis (1973 a 1976) i Conseller Delegat/Director General de CEMEVASA (1964 a 1972).
Anteriorment, des de la seua incorporació al món de l’empresa en 1958, va exercir diversos llocs, com a tècnic primer i posteriorment com a directiu, en el sector bancari en diferents entitats financeres de la Comunitat Valenciana (Espanya).

José Luis Miñana Terol (València, 1949)
Enginyer Tècnic en Mecànica (Escola Industrial de València), Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (UNED) i Doctor en Administració i direcció d’empreses per la Universitat Politècnica de València.
Actualment és professor en el Màster en Consultoria ITIO, títol propi de la UPV. Ha sigut Gerent de l’Institut ai2 de la UPV (2003 a 2013), Professor Associat en el DOE (2003), Director de Sistemes d’Informació i Comunicacions de l’empresa Lladró (1980 a 2002) i Director d’Organització i Processament de dades del Banc de Promoció de Negocis (1973 a 1980).
Anteriorment, des de la seua incorporació al món de l’empresa en 1968 (CEMEVASA), va exercir diversos llocs, com a tècnic primer i posteriorment com a directiu, en l’àmbit de les TIC en diferents empreses de la Comunitat Valenciana (Espanya).

Share