El Museu d’Informàtica de la UPV serveix de model a un grup de professors de secundària de Grècia

El Museu d’Informàtica de la UPV serveix de model a un grup de  professors de secundària de Grècia

Docents grecs viatgen a València atrets pel Museu d’Informàtica de la UPV. Recapten informació i idees per crear un museu de característiques similars a l’illa grega de Quios

 

Atrets pel Museu d’Informàtica de la UPV, un grup de professors grecs que imparteixen l’assignatura d’informàtica en centres d’ensenyament secundari del país hel·lè ha viatjat aquesta setmana a València amb el propòsit de visitar les instal·lacions de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica i conèixer de primera mà el Museu d’informàtica.

L’objectiu del viatge d’aquests professors és conèixer el funcionament de les instal·lacions museístiques de la UPV per crear-ne un de similars característiques a l’illa grega de Quios, lloc on viuen i treballen. “Han vingut a veure el nostre museu perquè els expliquem de primera mà la història, el projecte de difusió patrimonial, activitats culturals, disseny de les exposicions, etcètera. La idea és que els inspirem per al seu projecte museístic”, explica Xavier Molero, director del Museu d’Informàtica de la UPV.

Durant cinc dies, del 27 al 31 de març, els docents grecs, encapçalats pels professors Polykarpos Skapinalis i Konstantinos Smyrioudis que han coordinat la iniciativa, han gaudit d’un ampli programa d’activitats que ha inclòs visites guiades completes per les instal·lacions tant del campus com del propi museu, així com xerrades informatives on el director de la col·lecció museística els ha detallat els detalls de la seua creació i l’actual projecte de difusió patrimonial.

Així mateix, el grup ha conegut amb detall les característiques de la UPV i l’ETSINF amb una xerrada en què ha paticipat Juan Carlos Ruiz, sotsdirector de Relacions Internacionals, han participat en els tallers de Retroprogramación i Scrach, impartits pel professor del centre Jordi González i l’alumna del MUGI i becària del museu, María Ángeles Espinosa, respectivament, i han tingut l’oportunitat de visitar els magatzems del museu amb Antoni Giménez, alumne del grau en Enginyeria Informàtica, a més de conèixer els detalls sobre la gestió del catàleg amb el sistema DOMUS i de la seua pàgina web.

Share