I Concurs de fotografia digital Bits en Femení: La informàtica necessita dones per a inventar el futur

En el marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que es commemora el 8 de març, l‘Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica (ETSINF) de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha organitzat un concurs de fotografia digital, amb l’objectiu de promoure la creativitat en els i les joves de la Comunitat Valenciana a través de mitjans audiovisuals, fer visible la imatge de la dona en la informàtica, conscienciar els i les joves i la comunitat universitària, respecte al baix índex d’alumnes enginyeres en aquesta disciplina, i difondre l’enginyeria informàtica des d’una perspectiva en femení.

Els falsos mites sobre la informàtica diuen que es tracta d’una activitat avorrida, friki, poc creativa i poc pràctica. La realitat és que el món es reinventa cada dia a través de la tecnologia, i la informàtica té molt a veure amb això.

Les enginyeries segueixen sent carreres eminentment masculines, amb un 33,6% d’alumnes matriculades a la UPV respecte el 65,4% d’alumnes. Dins les enginyeries, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica (ETSINF) de la Universitat Politècnica de València (UPV) és, de totes les escoles d’enginyeria, la que menor percentatge d’alumnat femení té: tan sols un 15,3% respecte el 84,7% d’alumnes (en 2012) i, aproximadament, un 10% en l’actualitat (2014).

Aquest concurs fotogràfic tracta de donar a conéixer aquesta situació i potenciar el paper de la dona en les enginyeries i en la seua professió. L’enginyeria informàtica es troba en les nostres vides, tant personals com professionals; per això, et convidem a fer un pas endavant cap a la tecnologia i la informàtica, perquè noies i dones tinguen també, a la seua mà, la diversió de transformar el nostre futur. Altres dones ja ho han fet, com Ada Byron, considerada la primera persona programadora de la història, o com Betty Holberton i Jean Bartik, que van formar part de l’equip de sis dones que va programar el primer computador electrònic .

El concurs començarà a les 8.00 h el 8 de març, i finalitzarà a les 23.59 h el 29 d’abril de 2014.

El tema del concurs és :

La informàtica necessita dones per inventar el futur.

Poden participar en el concurs estudiants distribuïdes en tres categories diferents:

  • Categoria I: estudiants d’ESO, d’entre 12 i 15 anys, que residesquen a la Comunitat Valenciana.
  • Categoria II: estudiants de Batxiller, d’entre 16 i 18 anys, que residesquen a la Comunitat Valenciana.
  • Categoria III: estudiants universitaris que cursen qualsevol titulació a l’ETSINF.

Hi haurà un guanyador/a per cada categoria. El premi per als guanyadors de cadascuna de les categories indicades anteriorment consistirà en:

  • Una (1.–) tablet de 7 “ per a cadascun dels tres (3.–) guanyadors.
  • Difusió de les imatges guanyadores als canals de comunicació de l’ETSINF, el Museu d’Informàtica i la UPV.
  • Exposició de la imatge guanyadora en Espai.inf, l’àrea d’exposicions de l’ETSINF.

La propietat intel·lectual de les imatges del concurs estarà sota llicència de Creative Commons.

Els premis es lliuraran en el transcurs de la Setmana Cultural de l’ETSINF, que se celebra pel mes de maig.

Pots consultar les bases completes del concurs ací:

BASES CONCURS BITS EN FEMENINO ESPAÑOL

BASES CONVOCATÒRIA BITS EN FEMENÍ VALENCIÀ

CARTELL VALENCIÀ

CARTEL CASTELLANO

RESOLUCIÓ DEL JURAT (VALENCIÀ)