I Concurs de fotografia digital Bits en Femení : La informàtica necessita dones per a inventar el futur

En el marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora que es commemora el 8 de març, l‘Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica (ETSINF) de la Universitat Politècnica de València ( UPV) ha organitzat un concurs de fotografia digital amb l’objectiu de promoure la creativitat en els/les joves de la Comunitat Valenciana a través de mitjans audiovisuals, per fer visible la imatge de la dona en la informàtica,  conscienciar els/les joves i la comunitat universitària respecte al baix índex d’alumnes enginyeres en aquesta disciplina i difondre l’enginyeria informàtica des d’una perspectiva en femení.

Els falsos mites sobre la informàtica són que és una activitat avorrida, friki, poc creativa i poc pràctica. La realitat és que el món es reinventa cada dia a través de la tecnologia i la informàtica té molt a veure amb això.

Les enginyeries segueixen sent carreres eminentment masculines amb un 33,6% d’alumnes matriculades a la UPV respecte al 65,4 % d’alumnes. Dins de les enginyeries, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica (ETSINF) de la Universitat Politècnica de València (UPV) és, de totes les escoles d’enginyeria, la que menor percentatge d’alumnat femení té, tan sols un 15,3% respecte al 84,7% d’alumnes (en 2012) i aproximadament un 10% en l’actualitat (2014) .

Aquest concurs fotogràfic tracta de donar a conèixer aquesta situació i potenciar el paper de la dona en les enginyeries i en la seva professió. L’enginyeria informàtica està en les nostres vides tant personals com professionals, per això et convidem a fer un pas endavant cap a la tecnologia i la informàtica ja que noies i dones tinguin també en la seva mà la diversió de transformar el nostre futur. Altres dones ja ho han fet , com Ada Byron , considerada la primera persona programadora de la història, o com Betty Holberton i Jean Bartik , que van formar part de l’equip de sis dones que va programar el primer computador electrònic .

El concurs començarà a les 8:00 hores del dia 8 de març i finalitzarà a les 23:59 hores del dia 29 abril 2014

El tema del concurs és :

La informàtica necessita dones per inventar el futur

Poden participar en el concurs estudiants en tres categories :

  • Categoria I : Estudiants d’ESO d’entre 12 i 15 anys que resideixin a la Comunitat Valenciana .
  • Categoria II : Estudiants de Batxiller d’entre 16 i 18 anys que resideixin a la Comunitat Valenciana .
  • Categoria III : Estudiants universitaris que cursin qualsevol titulació en l’ETSINF

Hi haurà un guanyador/a per cada categoria. El premi per als guanyadors de cadascuna de les categories indicades anteriorment consistirà en :

  • Una (1 . – ) Tablet de 7 “per a cadascun dels tres (3 . – ) guanyadors.
  • Difusió de les imatges guanyadores en els canals de comunicació de l’ETSINF , el Museu d’Informàtica i de la UPV .
  • Exposició de la imatge guanyadora en Espai.inf l’àrea d’exposicions de l’ETSINF .

La propietat intel · lectual de les imatges del concurs serà sota llicència Creative Commons.

Els premis es lliuraran en el transcurs de la Setmana Cultural de l’ETSINF que se celebra al mes de maig .

Pots consultar les bases completes del concurs ací:

BASES CONCURS BITS EN FEMENINO ESPAÑOL

BASES CONVOCATÒRIA BITS EN FEMENÍ VALENCIÀ

CARTELL VALENCIÀ

CARTEL CASTELLANO

RESOLUCIÓ DEL JURAT (VALENCIÀ)