BitsenFemení

Hola, Som Isabel, Ivana, Judit, Iris, Natalia i Mar, dissenyadores d’aquest mural per al Museu d’Informàtica de la Universitat Politècnica de València.

Bits en femení és un projecte gràfic amb el qual es donen a conéixer a manera d’homenatge algunes de les dones més importants del món de la informàtica, destacant les seues aportacions i assoliments professionals.

A través d’aquesta instal·lació es fa visible l’avanç del rol femení en un dels sectors que segueix afectat per la bretxa de gènere, la ciència informàtica. Mitjançant l’elaboració d’aquest projecte ha sigut possible ampliar la nostra xarxa de coneixements en relació al paper de la dona en la ciència. Inspirades per la trajectòria vital de les protagonistes del mural, la nostra intenció és animar a la participació femenina en sectors poc igualats quant a gènere, especialment en aquells vinculats amb la ciència i la tecnologia.

Per això, agraïm a entitats com la Facultat d’Informàtica per promoure el desenvolupament de projectes com aquest, que encoratgen a més dones a deixar empremta en la història de l’evolució tecnològica, destacant la importància de tindre referents femenins. Una contribució que, sens dubte, és fonamental per a la millora d’una futura societat que camina cap a la tecnologia i cap a la igualtat.

Presentació de la instal·lació BitsenFemení en Youtube 22/06/2021.

El mural detalladament:

En següent slider es mostren les dones que apareixen en el mural si fas clic sobre qualsevol de les imatges que apareixen en el slider podràs veure un xicotet vídeo introductori


Antics Posters de l’exposició Bits en Femení