Cicle de Cinema – Museu d’Informàtica

Les cares de la informàtica en la gran pantalla. Cicle de cinema a l’ETSINF

El Museu d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la UPV (ETSINF) ha organitzat una nova proposta per a aprofundir, de manera lúdica, en l’evolució de la seua disciplina. Durant els pròxims mesos, ha programat el cicle “Un Museu de cine” amb llargmetratges ambientats en la dècada dels 50, els 60, els 70 i els 80, que arrepleguen part de la història recent de la informàtica. L’objectiu és presentar una activitat que acoste, a tots els públics, les diferents facetes de la Informàtica d’una forma amena a través del llenguatge cinematogràfic. Els llargmetratges es projectaran al Saló d’Actes de l’Escola d’Informàtica a les 16.30 h. Cada sessió consta de la presentació de la pel·lícula i la seua relació amb la Informàtica, la projecció d’aquesta i una posada en comú, una vegada finalitzada.

El cicle compta amb quatre llargmetratges que permeten tractar temes relacionats amb:

1. La Informàtica de finals dels anys 50 del segle XX

2. La Informàtica dels anys 60 del segle XX

3. Els orígens de les empreses Apple i Microsoft

4. El desenvolupament del programari lliure

D’octubre a març es preveu la projecció de Telèfon Roig, Un cervell d’un bilió de dòlars, Els pirates de Silicon Valley i Revolution OS. Computadors històrics, guerra freda, espies amb coneixements tecnològics, la gènesi de les multinacionals que hui governen gran part del mercat i el naixement del codi obert són només algunes de les qüestions que seran debatudes en aquestes sessions.

Si entre les teues passions hi ha el cine i la informàtica, acudeix a esta singular mostra a l’ETSINF.

Cicle de Cinema i informàtica: Un Museu de Cine

Lloc: Edifici 1E ETSINF

Dates: 16 d’octubre, 13 de novembre, 12 de febrer i 12 de març

Horari: 16.30 h

Més informació: https://museoinf.webs.upv.es/

Posted in Notícies.