Huit Quirats: una història de l’Edat d’Or del software espanyol (1983-1986) (I)

Títol: Huit Quirats: una història de l’Edat d’Or del software espanyol (1983-1986) (I)
Autor: Jaume Esteve Gutiérrez
Editorial: STAR-T MAGAZINE BOOKS
ASIN: B008FZPGTC
Ressenya: Sabies que, fa vint anys, Espanya va ser una de les potències del videojoc europeu? Huit Quirats, una història de l’edat d’or del programari espanyol, és un repàs als orígens de la indústria espanyola del videojoc en els temps dels 8 bits. Potser els huitanta et recorden els anys de l’entrepà de “Nocilla” en sortir de classe, Naranjito, L’Equip A i Mecano. Però també van ser el moment històric en què el videojoc va començar a convertir-se en el monstre que és ara gràcies als microordinadors de 8 bits: el ZX Spectrum, el Amstrad CPC, el MSX, el Commodore 64. Al voltant d’aquest “tinglado” tecnològic, un grapat de joves imberbes (i algun amb uns quants anys de més) van aixecar, del no-res, una indústria inexistent fins a aquest moment. Noms com Dinamic, Erbe, Made in Spain, Opera o Topo es van guanyar a pols un lloc en el cor d’una generació sencera d’espanyols que va descobrir que l’ordinador servia per a alguna cosa més que per fer els deures de classe. Si encara se t’estarrufen els cabells quan sents parlar de la Abadia del Crim, Navy Moves, Mad Mix Game, Livingstone, Suposo, La Aventura Original, Abu Simbel Profanation, Silent Shadow, Sir Fred, La Puça, Mot, Lorna, El Misteri del Nil, After the War, Emilio Butragueño o Fernando Martín; si encara se t’escapa una llagrimeta quan algú et parla de Afteroids, Army Moves, Fred, Goody, Desperado, Narco Police, Risky Woods, Rocky, Perico Delgado, Humphrey o París – Dakar, benvingut, perquè estàs a casa.

Posted in Llibres.