La catedral de Turing

Títol: La catedral de Turing
Autor: George Dysson
Editorial: DEBATE
ISBN: 9788499922508
Ressenya: “És possible inventar una sola màquina que puga utilitzar per computar qualsevol seqüència computable”, va anunciar el 1936 un jove Alan Turing de vint anys. En els anys 40 i 50, un reduït grup d’homes i dones, liderat per John von Neumann, es va reunir a Princeton, New Jersey, per començar la construcció d’un dels primers ordinadors que materialitzaria la visió d’Alan Turing d’una màquina universal. Els codis generats en aquest embrió d’univers de 5 kilobytes (menys memòria del que requereix una sola icona a la pantalla d’un ordinador actual) van trencar la distinció entre nombres que signifiquen coses i números que fan coses, canviant el nostre univers per sempre. La catedral de Turing és la història de la invenció més constructiva del segle XX, l’ordinador digital, de qui i com la van crear. Un relat històric i profètic que ens explica com el codi va aconseguir conquerir el món, i s’aventura a plantejar el futur de l’univers digital.

Posted in Llibres.