Trencant codis. Vida i llegat de Turing

Títol: Trencant codis. Vida i llegat de Turing
Autor: Manuel de León y Ágata Timón
Editorial: Catarata
ISBN: 9788483198858
Ressenya: Aquest llibre pretén traçar la vida del matemàtic britànic Alan Mathison Turing, alhora que repassa els seus èxits més importants. Alan Turing va ser, sens dubte, un dels científics més brillants del segle XX i el seu treball va establir les bases de la informàtica dels nostres dies. Turing va ser també un personatge decisiu en la Segona Guerra Mundial, ja que el seu treball criptogràfic va accelerar el final del conflicte, quan va vulnerar les comunicacions alemanyes trencant els codis de les màquines Enigma. La seua vida va ser difícil, a causa de la persecució i condemna de la seua homosexualitat, que xocava amb els estrictes codis morals de la societat britànica d’aquest temps, i el seu final, tràgic, amb una mort per enverinament, que encara avui segueix sent un misteri.

Posted in Llibres.