II Cicle de Cinema – Museu d’Informàtica

En temps on és difícil distingir els bons dels dolents, portem al “Cicle de Cinema – Museu d’Informàtica”, quatre pel·lícules sobre quatre personalitats controvertides que han revolucionat el món dels ordinadors. Per a alguns aquests personatges són visionaris que han millorat la societat; per a altres, són fanàtics i obsessius que només han buscat la glòria. El fet és que no deixen indiferents a ningú. Tots ells tenen en comú que van saber emprar la tecnologia informàtica del moment per als seus interessos. Per poder decidir si aquests interessos són ètics o no, hauràs de veure la pel·lícula amb nosaltres.

El Museu d’Informàtica et convida a conèixer més detalls de la vida de:

  1. Kevin Mitnick, el 22 octubre de 2014 a la pel·lícula Hackers 2 (2000), on se’ns mostra com actuava i com es va buscar a hacker més famós dels Estats Units i, possiblement, de la història.
  2. Mark Zuckerberg, el 26 de novembre de 2014 a la pel·lícula La xarxa social (2010), en què veiem com crea Facebook amb més polèmiques i intrigues de les que qualsevol hagués pensat que podrien haver-hi en una xarxa social d'”amics”.
  3. Julian Assange, el 18 de febrer de 2015 a la pel·lícula El cinqué poder (2013), en què veiem com aquest personatge va fer tremolar als poders coneguts i desconeguts. Una pel·lícula de què encara es desconeix el veritable desenllaç.
  4. Steve Jobs, el 22 de març de 2015 a la pel·lícula Jobs (2013), segurament el títol més desitjat per ser un dels personatges més controvertits i polèmics que la història de la informàtica ha donat, amb tants detractors com admiradors. Visionari o “celebrity”?

Els llargmetratges es projectaran a la Sala d’Actes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica (edifici 1H), a les 16 .30 h. Cada sessió consta de la presentació de la pel·lícula i la seua relació amb la Informàtica, la projecció de la mateixa i una posada en comú una vegada finalitzada, on podràs decidir si has conegut un heroi o un vilà.

Cicle de Cinema i informàtica: Un Museu de Cinema

Lloc: Edifici 1E, ETSINF

Dates: 22 d’octubre, 26 de novembre, 18 de febrer i 25 de març

Horari: 16.30 h

Més informació: http://museu.inf.upv.es/

ciclecine